mandag 15. februar 2010
Knekkebrød
Dissa knekkebrødene kan være verdt å prøve seg på. Sunne, lettvinte og kjempegode.
Her er oppskrifta:
3,5dl grovt spelt eller grov rug.
3,5dl små havergryn
1,5dl sesamfrø
2dl solsikkefrø
1dl linfrø
1dl kruskakli
1ts salt
7dl lunkent vann
Bland alt saman i ein bolle. Fordel deigen utover to steikebrett kledd med bakepapir.Bruk slikkepott dyppa i kaldt vann.
Deigen skal være så tynn som mogleg. PS! Søstra mi som er ekspert på dette anbefaler tre brett i staden for 2 for at dei skal bli så tynne som mogleg.
Steikast på 190gr i 10 min.
Ta brettene ut av ovnen og rut oppmed en pizzarulle eller kniv.
Sett brettene tilbake i ovnen og steik videre i 30min.
Del opp knekkebrødene,slå av ovnen og set døra opp og la knekkebrødene tørke i ovnen i ca 30 min til den blir kald.
Legg knekkebrødene på rist og avkjøl.
Nam nam.....
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Wow...Jeg viste ikke engang at knekkebrød kunne lages. Jeg var bombesikker på at de kom fra butikken.
SvarSlettDer kan du se.
JG