onsdag 3. november 2010

Min søsters Mor Monsen

Har bakt Mor Monsen kake i dag. Den er lett å bake og veldig god. Oppskrifta har eg fått frå storesysta mi som for øvrig er kjempeflink og har lært meg mange tips når det gjeld kakebaking.
"Oppskrifta på vellukka bakst er tempererte råvarer. Då hevar kakene seg bedre og deigen skil seg ikkje så lett. Og bruk meierismør i formkaker (Grethe Roede les vel ikkje denne bloggen......)".

Her kan du lese litt om Mor Monsen http://www.nrk.no/programmer/radio/nitimen/1.867881. Men bruk mi si oppskrift og ikkje den på lenka, for denne er betre :-).
Kaka er fin å fryse.

Her er oppskrifta:
500 g sukker
500 g meierismør (den grøne pakken)
Rørast kvitt

10 egg, ha i eitt om gongen.
Rør godt mellom kvart egg. Eg pleier å ha litt av mjølet på 500 g (ca 1 ss for kvart egg, då er du rimelig sikker på at deigen ikkje skil seg)

500 g mjøl
1 reve sitron
2 toppa teskjeier med bakepulver

Dette siktar du og har i. Ha røra over i ei stor langpanne. Ha over hakka mandlar og perlesukker. Steikast nedst  i ovnen på 150 grader i ca ein time

Lukke til!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar