Lagde linsesuppe her tidlegare i veka og syntes at den var så god så då blei det linsesuppe i dag óg. Eg doblar oppskrifta og frys ned resten. Dette er sunn, rimelig og ikkje minst god mat.
Et lite tips for å unngå tårer: Det hjelp å ha munnen igjen når du skjærer opp løk :-).
Oppskrift:
- 3 dl linser
- 2 stk gulrøtter (du kan også bruke kålrot saman med gulrot)
- 2 stk løk
- 1ss olje
- 1 liter vatn (1 blokk pr liter)
- 1 blokk grønsaksbuljong
- 1 boks hermetiske tomatar, knuste
- 1 neve fersk timian
- 1 spiseskje paprika
Oppskrift:
- 3 dl linser
- 2 stk gulrøtter (du kan også bruke kålrot saman med gulrot)
- 2 stk løk
- 1ss olje
- 1 liter vatn (1 blokk pr liter)
- 1 blokk grønsaksbuljong
- 1 boks hermetiske tomatar, knuste
- 1 neve fersk timian
- 1 spiseskje paprika
Slik gjer du:
- Skyll linsene
- Skrell gulrøtene og skjær i skiver
- Skrell og grovhakk løken
- Varm oljen i ei gryte og la løken surre til den er blank
- Ha i linsene og gulrøtene og vatnet
- La suppa koke ein halv time under lokk.
- Skrell gulrøtene og skjær i skiver
- Skrell og grovhakk løken
- Varm oljen i ei gryte og la løken surre til den er blank
- Ha i linsene og gulrøtene og vatnet
- La suppa koke ein halv time under lokk.
- Ha i grønnsaksbuljongen.
- Bland i hermetiske tomatar, smak til med timian, salt og peppar
- Er suppa litt tjukk, ha oppi meir vatn
- La suppa koke vidare 10 min
- Bland i hermetiske tomatar, smak til med timian, salt og peppar
- Er suppa litt tjukk, ha oppi meir vatn
- La suppa koke vidare 10 min
Brød som tilbehør eventuelt ein klatt yoghurt i tallerkene.
God helg og klem ♥
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar