søndag 3. oktober 2010

GOD sjokoladekake!


Hei
Mange dugnadar og tilstelningar for jentene pregar denne årstida. Mange lanpannekaker blir bært ut døra framover :-). Då er det viktig å ha kjappe løysingar. Tenkte derfor eg ville dele den optimale sjokoladekaka med deg til slike føremål. Den er enkel og rask å lage og blir blir veldig saftig og god utan å bli "klissjete".

Her er oppskrifta:
6 dl sukker
9 dl hvetemel
2 ts kanel
2 ss kakao
3 ts natron
71/2 dl Kefir
1 1/2 dl smelta smør (ca 150 gram, eg brukar soft )

Bland det tørre og ha i Kefir og smør
I langpanne og steikast på 180 grader i ca 35 minutt (eller litt mindre).
Det er lurt å la kaka stå i langpanna til den er kald, då slepp du rårand.

Glasur:
160 gram smør
400 gram melis
1.5 ss Kakao
2 ts vaniljesukker
6 ss kaffe

Rør saman smør og melis. Ha i resten, men det kan være lurt å avkjøle kaffien før du har den i. Ha glasuren over og pynt.

Lukke til!

Klem

1 kommentar:

  1. Hei Gretha
    Den har jeg prøvd og den er kjempegod!

    Kari

    SvarSlett