søndag 1. januar 2012

Julekaker. kokosmakroner og fruktkake

Tenkte å starte det nye året med litt baketips sjølv om eg i grunnen har fått nok av kaker no. Og det er vel kanskje ikkje så rart. I år blei det astronomiske 12 slag til jul! Her er oppskrift på eit par av dei.
Kokosmakroner:

Disse laga eg i god tid før jul og putta i fryseren. Dei blir seige og gode.....

Ingredienser
4 stk eggehvite
200 g kokosmasse
200 g sukker




Framgangsmåte
Bland alt i ein kasserolle med tjukk botn. Varm opp under
omrøring til en seig deig i 6-8 min, den skal ikkje koke! Bruk to teskjeer og
sett "toppar" på bakepapirkledt stekebrett og steik midt i varm stekeovn 200 ºC i
10-15 min.

Fruktkake (To brødformer)

Denne er saftig og veeeldig god. Den ultimate fruktkaka. Kan frysast og held seg elles lenge i kjøleskapet.

375 g margarin
450 g sukker
8 egg
450 g mel
1 ts bakepulver
350 g aprikoser
300 g fiken
200 g hasselnøtter

Margarin og sukker røres kvitt. Tilset egg. Sikt mel og bakepulver i. Hakk frukten og nøttene og ha i deigen. Stekes ved 160 grader i ca 55 min.

1 kommentar:

  1. hei,
    Kokkosmakronene blir sikkert veldig gode når jeg ser fremgangsmåten/oppskriften.
    Gleder meg til å lage de!!
    Klem fra Lillian

    SvarSlett