Kult. I dag fekk eg 40 kilo spelt-mjøl levert på døra. Må bare reklamere for disse fantastiske speltbrødene. Lettvinte å bake, sunne og gode. Til og med barna likar desse brødene veldig godt. Så i morgon tidlig blir det ferske brød til frokost :-).
Her er oppskrifta:
700 gram sammalt spelt fin
250 gram sammalt spelt grov
250 gram små havregryn
Eventuelt ein neve med solsikkefrø
2 ts havsalt (eller Himalayasalt)
1 liter kaldt vatn
1/3 fersk gjær
· Bland mel og salt
· Rør ut gjæra i 2 dl lunka vatn (i litermålet) og fyll i kaldt vann til det blir 1 liter
· Rør/kna deigen godt saman·
Her er oppskrifta:
700 gram sammalt spelt fin
250 gram sammalt spelt grov
250 gram små havregryn
Eventuelt ein neve med solsikkefrø
2 ts havsalt (eller Himalayasalt)
1 liter kaldt vatn
1/3 fersk gjær
· Bland mel og salt
· Rør ut gjæra i 2 dl lunka vatn (i litermålet) og fyll i kaldt vann til det blir 1 liter
· Rør/kna deigen godt saman·
. Set deigen kalt (kjøleskap) i 10-12 timar med plast over bollen (for eksempel om kvelden, så har du nybakt brød til frokost)
· Set ovnen på 200 grader
· Del deigen i 2 brød
· Ha over i smurte former (smør og strø litt havregryn i botnen)
· Steikast 50-60 minutter på nederste rille.
· Set ovnen på 200 grader
· Del deigen i 2 brød
· Ha over i smurte former (smør og strø litt havregryn i botnen)
· Steikast 50-60 minutter på nederste rille.
Nam Nam
SvarSlettDette blir bra. Hvor mange brød kan man få fra 40 kg.
SvarSlettfibra seg i betydninga glatt og smidig eller seig og klissete?!? c
SvarSlettHei Gretha.
SvarSlettflott blogg du har laga.
mvh
anders o
Blir litt klissete men ikkje så laus som for eksempel deigen i Ingers rugbrød". Eltar ca 5 minutt.
SvarSlettFølgjer du oppskriften pleier det å bli bra :-).