onsdag 13. januar 2010

Knallgode speltbrød


Kult. I dag fekk eg 40 kilo spelt-mjøl levert på døra. Må bare reklamere for disse fantastiske speltbrødene. Lettvinte å bake, sunne og gode. Til og med barna likar desse brødene veldig godt. Så i morgon tidlig blir det ferske brød til frokost :-).

Her er oppskrifta:
700 gram sammalt spelt fin
250 gram sammalt spelt grov
250 gram små havregryn
Eventuelt ein neve med solsikkefrø
2 ts havsalt (eller Himalayasalt)
1 liter kaldt vatn
1/3 fersk gjær

· Bland mel og salt
· Rør ut gjæra i 2 dl lunka vatn (i litermålet) og fyll i kaldt vann til det blir 1 liter
· Rør/kna deigen godt saman·
. Set deigen kalt (kjøleskap) i 10-12 timar med plast over bollen (for eksempel om kvelden, så har du nybakt brød til frokost)
· Set ovnen på 200 grader
· Del deigen i 2 brød
· Ha over i smurte former (smør og strø litt havregryn i botnen)
· Steikast 50-60 minutter på nederste rille.

5 kommentarer:

  1. Dette blir bra. Hvor mange brød kan man få fra 40 kg.

    SvarSlett
  2. fibra seg i betydninga glatt og smidig eller seig og klissete?!? c

    SvarSlett
  3. Hei Gretha.

    flott blogg du har laga.

    mvh

    anders o

    SvarSlett
  4. Blir litt klissete men ikkje så laus som for eksempel deigen i Ingers rugbrød". Eltar ca 5 minutt.
    Følgjer du oppskriften pleier det å bli bra :-).

    SvarSlett