Her er ein heilt vanleg klassisk pizza som er ofte fast innslag på fredagskvelden.
Kjempegod er den!
Oppskrift:
3 dl vatn
500 g kveitemjøl
2 ss olivenolje
1 ts salt
3/4 pakke gjør
Vatn varmast til ca 37 grader. Ha i olivenolje. Rør ut gjæra i veska. Ha i salt og mjølet og rør det godt saman (eltar i kjøkkenmaskin i ca 5 minutt). Brukar eltekrok. Set til heving.
Pizzasaus:
450 g kjøttdeig
1 løk
1 fedd kvitløk
1 boks hermetiske tomatar
2 ss tomatpure
1 dl vatn
1 ss mjøl
2 ss olivenolje
salt
peppar
reve ost
Brun kjøttdeigen saman med grovhakka løk og finhakka kvitløk. Tilset tomatpure og dei hermetiske tomatane. La det koke 2-3 minutt. Rist mel i vatn (bruk ein boks) og tilset. Ha i olivenolje.La sausen koke i ca 10 minutt og smak til med salt og peppar.
No er det viktig at sausen avkjølast.
Pizzadeigen kjevlast ut på bordet (ha mjøl under). Flytt deiga over på langpanna med bakepapir. Deigen skal dekke heile bredde, trekk littt i deigen for å få det til. Ha så på fyllet og reven ost på toppen.
Steikast på 200 grader i ca 20 minutt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar